Tillagningstid: ca 20 min
4 port
2 torskfiléer
2 laxfiléer
1 gul lök
2 potatisar
2 morötter
2 msk margarin
2-4 tsk curry
2 msk vetemjöl
1 l vatten
2 st fiskbuljongtärningar
1 brk krossade tomater
salt, peppar
1. Tina de djupfrysta fiskblocken eller skölj de färska filéerna. Ta bort eventuella ben och skär i bitar.
2. Skala och hacka löken, potatisen och morötterna. Fräs curry tillsammans med de hackade grönsakerna i matfettet. Strö över mjölet och rör om. Späd med vatten och buljongtärningar och låt koka upp.
3. Lägg fisk och tomater i soppan. Sjud på svag värme under lock i ett par minuter.
4. Smaksätt med salt och peppar.
5. NJUT!
Inspiration hämtad från boken "Recept på bra mat som inte är dyr"
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar